Торта Берта

Торта Берта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Страхотна торта, приготвена за нула време - кой може да устои на това предложение"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • За крема
  • кисело мляко - 1 купичка пълномаслено
  • захар - 4.с.л.
  • ванилии - 2 бр.
  • мармалад от шипки - 1/2 бурканче
  • орехи - 1 ч.ч.смлени (може и други ядки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим тип пандишпаново тесто и печем до суха клечка. Оставяме го да се охлади. Разбиваме киселото мляко с захарта и ванилията.

Заливаме блата с разбитото кисело мляко и го оставяме да попие в блата (може би за 1 час).

Върху млякото нанасяме шипковия мармалад, като внимаваме да него смесим с млякото. Трябва да е отделен шипков пласт. Отгоре посипваме със смлените ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: