Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа със сито. Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме. Вадим яйцата на стайна температура. В купа слагаме яйцата, захарта и солта. В купата, в която сложихме яйцата и захарта, ги разбиваме с миксер.
Бием сместа дълго време, трябва да стане гъста. Добавяме олиото на тънка струйка и разбиваме. Прибавяме киселото мляко и разбиваме с миксера. Постепенно прибавяме брашното и разбъркваме всичко много добре.
Настъргваме кората на 2 лимона. Половината от настърганите лимонови корички т.е от 1 цял лимон ги слагаме в кексовата каша. Към кашата слагаме и 1 ч.л какао. Разбъркваме добре. Мажем формата за кекс с олио и набрашняваме.
Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем в загрята на 170 гр. фурна до готовност. Като се изпече кексът го вадим и слагаме в продълговата чиния или табличка.
В купа слагаме сок от лимон и пудра захар и бием с миксера до светла рядка смес. С тази смес мажем кекса и поръсваме с корите от 1 лимон.Да ви е сладко!