Начин на приготвяне
Авокадото разрязваме на половина, обелваме го и след това го нарязваме на резени.
Грейпфрута обелваме от кората и ципите, като отделяме сегментите му. Отделяме зрънцата от нара. Подреждаме плодовете в чиния за сервиране.
Орехите са накиснати от вечерта. Подсушаваме ги и ги запичаме леко на тиган. Подреждаме и тях в чинията.
За меласата от нар разрязваме плодовете нар по средата. Изцеждаме сока му в лимонерка. Изцеждаме и портокала.
Разбъркваме сока с меда и захарта. Поставяме ги в касерола и варим, докато соса се редуцира до желаната гъстота.
За дресинга разбъркваме всички компоненти в буркан. Затваряме капачката и разклащаме енергично.
Непосредствено преди поднасяне, заливаме плодовата салата с дресинга и аранжираме с листенца от мента.
Поръсваме я с прясно смлян пипер меланж.
Диетичната салата с грейпфурт, авокадо, нар и ядки е готова.
Рецептата е адаптирана от книгата на Silvena Rowe