Начин на приготвяне
Кейкова форма, покрита изцяло отвътре със свежо фолио - 23/13 см.
Черешите се почистват. На дъното на формата се подреждат в редици плодовете.
В 100 мл вода се натопява желатинът, оставя се да набъбне и след това се разтопява на много слаб котлон. Може да се разтопи и на водна баня. Охлажда се.
В купа се изсипва заквасената сметана, киселото мляко, пудрата захар, ванилията и се разбърква с вилица до хомогенност.
В купа се разбива охладената сметана до сняг. Оставя се настрана.
Разтопеният желатин се прибавя към заквасената сметана и се разбърква до хомогенност.
Разбитата сметана се прибавя на порции, като се разбъркват двете смеси с шпатула.
Половината от този крем се изсипва върху черешите, заглажда се, а върху тях се подреждат плътно плодовете череши от сладкото. Залива се с сметановия крем. Заравнява се.
Отгоре се подреждат плътно бишкоти по дължина.
Формата се завива с фолиото от всички страни и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа. След това се захващат страните на фолиото и се обръща върху сервизна чиния.
Отгоре върху терина с шприц се шприцоват розички от сметана.
Теринът със сметана и череши е много вкусен!