Агнешко печено с картофи и бира на фурна

08/05/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф63075620875
"Агнешко, картофи и бира - три основателни причини да отложите плановете си за диета за неопределено време "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 010
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г
  • пресни картофи - 700 г
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • масло - 50 г
  • бира - 200 мл
  • джоджен - пресен
  • девесил - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, режат се на по-едри парчета и се нареждат на дъното на йенска тенджера.

Поръсват се със сол и се разбъркват. Месото се реже на порции, намазва се с краве масло и се овкусява със сол, червен и черен пипер, след което се нарежда върху картофите.

Отгоре се поръсва с нарязаните пресни подправки. Налива се бирата и тенджерата се похлупва с капак или се покрива с алуминиево фолио.

Слага се в незагрята фурна и се пече отначало на 220 градуса.След около половин час температурата се намалява на 180 градуса.

Малко преди готовност капакът се маха и ястието се допича, докато се зачерви месото.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар