Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко бутче с бира и подправки на фурна

Агнешко бутче с бира и подправки на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Агнешко бутче с бира и подправки на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4с Видео
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
20
"Няма нищо по вкусно от мераклийско печено агнешко с бира и подправки."

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1.2 - 1.5 кг
  • бира - 330 мл
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • сух джоджен - 1 ч.л
  • сух девесил - 1 ч.л.
  • суха мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитото и подсушено агнешко бутче осолете и прехвърлете в голяма тава за печене.

Отделно в купа разбъркайте олиото, сухите подправки, червения и черния пипер.

Покрийте с маринатата убаво и равномерно агнешкото. Не е лошо да го оставите да престои, за да се овкуси.

В тавата долейте бирата и 150 мл водичка.

Месото се покрива с алуминиево фолио. Пече се във фурната на 220 °C за около 30 минути.

След това време намалете на 170°C и гответе агнешкото печено 2 часа и половина.

За да хване агнешкото хубава коричка, накрая запечете без фолио.

Нека ви е вкусно това агнешко бутче с бира и подправки на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: