Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Запечен лук с плънка

Запечен лук с плънка

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Запечен лук с плънка
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Много ароматно е ефектно предястие, което ще приготвите за нула време без никакви усилия"

Необходими Продукти

  • лук - 6 големи глави
  • хляб - 1 филийка
  • кайма - 100 г
  • кашкавал - 30 - 40 г
  • филе елена - 30 г
  • шунка - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • магданоз
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука от люспите и издълбаваме внимателно, като средата на лука наситняваме и смесваме с натрошения хляб, яйцето и настъргания кашкавал, каймата, подправките и филенцата.

Напълваме със сместа издълбаните глави лук. Поставяме в съд с малко подсолена вода да се задушат добре.

В чинията за сервиране поставяме кръгчета домати и отгоре нареждаме готовото ястие.

Леко поливаме с нагорещеното масло и поръсваме пълнения лук с нарязан магданоз и зелен лук.

Запеченият лук с плънка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: