Начин на приготвяне
Измиваме салатите, отцеждаме и подсушаваме листата им. Накъсваме ги на парченца, като оставяме по няколко листа за аранжиране.
Краставицата и репичките нарязваме на тънки шайби. Чери доматите режем на четвъртинки.
Зеленият лук, магданозът и левурдата режем на ситно, като също оставяме по няколко стръкчета за аранжиране.
От пресните картофки избираме най-мъничките по големина. Измиваме ги добре и ги поставяме с коричката в кипяща подсолена вода. Топлинната им обработка трае около 10 минути. Отцеждаме ги добре.
Избираме си част от добре изпечената кожичка от агнешкото месо. Нарязваме я на кубчета, които поставяме в тиган с нагорещено масло. Запържваме я до приятна хрупкавост. Отстраняваме в чинийка. Филиите хляб нарязваме на малки кубчета.
В същата мазнина поставяме скилидката чесън, за да я овкуси. Запържваме крутоните до златисто. Отделяме ги в чиния.
В ароматното чесново масло сотираме картофките. Съставките, упоменати за дресинга, смесваме до хомогенност.
Готови сме да сглобим тази пъстра празнична салата. Салатиерата аранжираме с листа от къдравата салата.
Накъсаните листенца от зелените салати смесваме със зелените подправки - магданоз, зелен лук, левурда.
Подреждаме ги в средата. Отгоре поставяме сотираните картофки, чери доматите, кръгчетата репички и краставица.
Добавяме хрупкавата агнешка кожичка и чесновите крутони. Дресинга прибавяме непосредствено преди поднасяне на салатата за консумация. Можете да добавите препечени семена по желание.
Съвет: Чесновите крутони и чипса от агнешката кожичка можете да смелите в блендер. С тази божествено вкусна хрупкава поръска можете да гарнирате салатата. Обещавам ви, че ще си оближете пръстите.