Начин на приготвяне
Пресяваме брашното с щипката сол. Към него добавяме маслото, което предварително сме нарязали на парченца. С помощта на пръстите разбъркваме.
Прибавяме и водата и омесваме тесто. Готовото тесто оставяме за час да престои.
Разточваме кръг и поставяме във форма, а ако нямате такава - в тавичка, като притискаме към дъното и стените.
В съд поставяме изварата заедно със захарта, жълтъците и ванилената захар, както и захаросани плодове, стафидите и накрая разбитите на твърд сняг белтъци.
Тази плънка слагаме върху тестото.
Поставяме във фурната и печем за около 10 минути на предварително загрята фурна и след това допичаме в слаба.
Отваряме вратичката на фурната и изчакваме да изстине сладкишът с извара, след което сервираме.
Пече се 10 минути в гореща фурна и се допича в слаба фурна. Изчаква се изпеченият сладкиш с извара и плодове да изстине при отворена вратичка на фурната.