Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата, захарта, киселото мляко, настърганата кора от един лимон и разтопеното масло.
Объркайте брашното с бакпулвера и постепенно го прибавете към сместа, като не спирате да разбивате.
Накрая добавете прясното мляко и разбийте до еднородна смес.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Печете на 170 градуса около 60 минути или до суха клечка. Ако е необходимо, по време на печенето покрийте с фолио.
Готовия сладкиш оставете за 10 минути в изключена и отворена фурна.
Извадете и след като изстине, напълно го обърнете. Намажете със сладко по ваш избор.
Забележка: Сладкишът може да се консумира поръсен с пудра захар, намазан с мед или без никакви добавки!
Испанският сладкиш Quesada е страхотен.