Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Боб с коприва по тоскански

Боб с коприва по тоскански

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Боб с коприва по тоскански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • боб - 150 г бял (дребен)
  • целина - 1 резен
  • лук - 2 стръка
  • чесън - 2 стръка
  • зехтин - 6 с.л.
  • домати - 2 бр
  • сол - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • коприва - 6 шепи
  • салвия - 1 ч.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се вари в съд с вода в съотношение 1:4 т.е. около 700 мл вода. С силно сгорещения зехтин се сотират до омекване нарязаните лук, чесън и целина.

Добавят се нарязаните на кубчета домати и се оставя да ври докато поизври водата. Посолява се и се прибавя виното. Когато то поизври, всичко се прибавя към омекналия фасул.

Вари се около 10 минути и се добавя копривата, която е попарена, охладена и нарязана и салвията.

Ястието ври още около 10 минути. Ако използваме прясна салвия, тя се добавя след като сварим ястието от огъня. Сервира се поръсено с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: