Начин на приготвяне
Разбийте маслото с пудрата захар, като добавите едно по едно яйцата, а след това и млякото. Пресейте брашното със содата и бакпулвера и ги добавете към масления крем.
Разбъркайте много добре и сипете сместа в набрашнена и намаслена тава. Изпечете блата в умерена фурна.
Изпеченият блат обърнете върху масата и след като е напълно изстинал, го разрежете на 2 отделни блата.
Сварете захарен сироп от 200 мл вода и кристалната захар и го ароматизирайте с ванилия или лъжица ром. Разбийте мармалада с лимонова кора и лъжица вода.
Първият блат се сиропира, маже се с мармалада и по желание с малко разбита сметана. Сложете втория блат, сиропирайте и намажете със сметана.
Може да нарежете сиропирания сладкиш на пастички или да го поднесете нарязан като торта.
Бързият и фин сладкиш е готов.