Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Фин сладкиш с кайсии

Фин сладкиш с кайсии

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Фин сладкиш с кайсии
Снимка: Анонимен
1 / 3
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Небрежна елегантност и великолепен вкус, съчетани в един неустоим плодов сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 250 г
  • пудра захар - 250 г
  • масло - 250 г
  • кайсии - 750 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива със захарта в продължение на 20 минути. Един по един се прибавят жълтъците и сместа се бие още 10 минути.

Белтъците се разбиват на гъст сняг. Половината от брашното се слага наведнъж в сместа и се разбърква, а останалата половина се прибавя лъжица по лъжица, като се редува е разбитите белтъци и се бърка много внимателно.

Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена е брашно правоъгълна тавичка на пласт, с дебелина около 2 см. Кайсиите се измиват, подсушават се, нарязват се на половинки, почистват се от костилките и се нареждат с разреза нагоре върху тестото на разстояние около 4 см една от друга.

Сладкишът се пече в умерено силна фурна до бледорозово. След като изстине, се нарязва на квадратни парчета, така че в средата на всяко парче да остане по една кайсия. Поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: