Начин на приготвяне
Във врящата вода се изсипва брашното и се разбърква бързо, като се оттегля от котлона.
Когато се разбърка добре и брашното се поеме от водата, се оставя да се охлади.
Добавя се сокът от 1/2 портокал /3-4 с.л./ и 1 яйце. Разбърква се добре. Постепенно се прибавят още 2 яйца и се разбърква добре.
Ако е необходимо, се омесва с ръка. Получава се лепкаво тесто.
С помощта на 2 лъжици се оформя нещо като топки и се пускат в сгорещено олио и се изпържват.
Отцеждат се върху салфетки.
Разбъркват се добре захарта и канелата и с тях се поръсват поничките.
Престояват 1-2 минути и се пускат в купа със сока от останалите портокали да се напоят.