Цалапишки бабек
Tsalapitsa Dried Sausages (Babek)

Цалапишки бабек

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3123k
Цалапишки бабек1 / 2
20/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
"Само с вас споделяме рецептата за цалапишки бабек, която се предава от поколение на поколение в Цалапица!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сол - 20 г
  • копър - 1 с.л. счукан
  • черен пипер - 3 г
  • червен пипер - 20 г
  • шкембе - свинско 500 г (1 бр.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни късчета. Смелете го едро или го накълцайте със сатъра ситно, посолете го и го оставете да престои една нощ, а може и без да престоява.

Добавете подправките и разбъркайте сместа добре.

Напълнете шкембето много добре, така че да няма никакъв въздух. Зашийте го или го завържете стегнато от двете страни.

Поставете бабека 5-6 дни над огнище, за да се опушва. След това го окачете да съхне на сухо и проветриво място. Бабекът трябва да е готов за консумация след 3-4 месеца.

Най-вкусен става, след като го позапечете на жар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 9
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: