Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни Агнешки Кюфтенца на Скара

Сочни Агнешки Кюфтенца на Скара

Сочни Агнешки Кюфтенца на Скара3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"За по-малко от час може да имате апетитни агнешки кюфтенца на скара"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг от плешката и 300 г от бута
  • кимион - 2 г
  • черен пипер - 2 г
  • червен лук - 119 г
  • вода - 20 мл
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото трябва да е прясно, не замразено, защото на замразеното месо мускулните влакна са се отделили едно от друго и не могат да се оформят добре кюфтенцата.

Всичко се минава през месомелачка, два -три пъти, ако пък имате в къщи електрическа - още по-добре.

Каймата трябва да стане като каша, добавят се подправките и водата и се омесва с ръка. Така приготвените кюфтенца се слагат за кратко в хладилник, за да стегне самата кайма.

Оформяме кюфтетата и печем при ситно сгорещена скара. Когато ръбчето на кюфтето побелее, е готово да бъде обърнато.

Преди да започнем да печем агнешките кюфтенца върху скарата, трябва добре да сме я почистили с телена четка и да я намажем с мазнина, за да не се залепват кюфтетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: