Начин на приготвяне
Месото трябва да е прясно, не замразено, защото на замразеното месо мускулните влакна са се отделили едно от друго и не могат да се оформят добре кюфтенцата.
Всичко се минава през месомелачка, два -три пъти, ако пък имате в къщи електрическа - още по-добре.
Каймата трябва да стане като каша, добавят се подправките и водата и се омесва с ръка. Така приготвените кюфтенца се слагат за кратко в хладилник, за да стегне самата кайма.
Оформяме кюфтетата и печем при ситно сгорещена скара. Когато ръбчето на кюфтето побелее, е готово да бъде обърнато.
Преди да започнем да печем агнешките кюфтенца върху скарата, трябва добре да сме я почистили с телена четка и да я намажем с мазнина, за да не се залепват кюфтетата.