Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с червено песто

Спагети с червено песто

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Спагети с червено песто3 / 3
10/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • за соса червено песто
  • сушени домати - 2 шепи
  • зехтин - 150 мл
  • босилек - 1 с.л.
  • мариновани краставички - 5 - 6 бр.
  • зелен чесън - 1 стрък
  • домати - 1 бр. пресен
  • кашкавал - 300 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се варят по указанието на опаковката. Отцеждат се и се разпределят в чинии.

За соса доматите се накисват в 6-7 с.л. зехтин предварително.

В малко зехтин се задушава зеленият чесън, добавят се маринованите краставички, нарязани на жулиени.

След това прибавяме сушените домати, пресния домат и магданоза.

Продуктите се пасират на едро. Сосът трябва да е гъст.

Кашкавалът се нарязва на средни парчета и се прибавя към соса на умерен огън.

В момента, когато започне кашкавалът да се разтапя и да се деформират парчетата му, се залива сосът върху всяка порция от спагетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: