Начин на приготвяне
Първо приготвяме плънката, а именно тиквения пълнеж.
Настъргваме тиквата на едро ренде, смесваме със захарта, поставяме сместа в намаслен предварително загрят тиган и запържваме около 5-6 мин.
Добавяме орехите и след това на слаб огън задушаваме около 5 мин.
Разстиламе корите и взимаме по две кори (може и три, за да не се скъсат при навиването), слагаме с лъжичка тиквения пълнеж по широчина на кората във вертикална линия, след което навиваме и поставяме в намаслена тава и така всички кори.
След като наредим тиквените рулца, ги намазваме с олио.
Рулцата се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист цвят.
Сервират се поръсени с пудра захар и любов :)