Омлет с овесени ядки и кашкавал

Super MamASuper MamA
Чирак
49
274
80
137
10/05/2018
"Здраве в кухнята или накратко казано - Омлет с овесени ядки и кашкавал "
Приготвяне2 мин.
Готвене12 мин.
Общо14 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 100
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. (може само белтъци)
  • овесени ядки - 3 с.л. фино смлени
  • кашкавал - за настъргване отгоре
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в купичка яйцата (или само белтъците), добавяме овесените ядки, разбъркваме, добавяме сол, пипер.

В загрят тиган, предварително намаслен, добавяме сместа, НО на бавен огън - по около 7 минути на страна.

Ако имате съмнения, с шпатула подвигайте от време на време, за да проверите дали не е загорял омлетът.

Идеална, здравословна закуска за малки и големи.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар