Начин на приготвяне
Сваряваме спагетите и ги прехвърляме в гевгир. Охлаждаме ги под чешмата със студена вода и ги изцеждаме. Прехвърляме ги обратно в тенджерата им и ги оставяме настрани.
За соса:
Загряваме зехтина в дълбок тиган и прибавяме каймата към него. Разбъркваме и оставяме на котлона за 5-6 мин. След това добавяме измития, почистен и нарязан на лентички спанак.
Нарязваме доматите на малки парченца и също ги слагаме в тигана. Заливаме с доматеното пюре и овкусяваме със сол, черен пипер и нарязания на тънки лентички див чесън. Разбъркваме и оставяме да къкри 10-на мин на среден огън.
С така получения сос заливаме спагетите и разбъркваме добре.
При поднасяне може да поръсите с малко босилек или див чесън.