Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Кафяв ориз с червен фасул и царевица1 / 2
10/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. прясна зелена
  • целина - резен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр
  • олио - 6 с.л.
  • царевица - 200 г
  • фасул - 200 г червен
  • кафяв ориз - 300г
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 щипка
  • домати - 1/2 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио за няколко секунди се запържват нарязаните зеленчуци: морковите, пиперката и целината предварително нарязани на кубчета, а лука и чесъна - на ситно.

Добавят се фасулът с водата и царевицата без водата, оризът и бульонът/предварително разтворено 1 кубче бульон във вода/.

Подправя се с кориандър, кимион и лют пипер и се оставя на тих огън да къкри до омекване на ориза около 30-40 минути.

Добавят се пасираните домати и се вари още 5-10 минути до пълното омекване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: