Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с царевица и грах

Постен ориз с царевица и грах

Постен ориз с царевица и грах
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Оризът винаги е страхотна гарнитура за всяко основно ястие"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • грах - 1 к.ч. консервиран
  • царевица - 1 к.ч. консервирана
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука. Загрейте олиото и задушете лука с малко вода. Щом поомекне, сипете измития ориз.

Гответе за кратко и прехвърлете продуктите в тава за печене.

Добавете царевицата и граха и сипете 2 чаши топла вода. Натрошете кубчето бульон, посолете и поръсете с магданоз.

Разбъркайте и сложете в загрята на 200 градуса фурна.

Печете ориза на фурна около половин час.

Постният ориз с царевица и грах е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: