Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан на фурна с бира и соев сос

Свински джолан на фурна с бира и соев сос

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
1013
Свински джолан на фурна с бира и соев сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 бр. свински джолан
  • чесън - 1 скилидка
  • бира - 200 гр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • соев сос - 2 ч.л.
  • горчица - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите се шпиковат с чесъна на няколко места. Натриват се с черния и червен пипер и солта. Слагат се в дълбока тава и се заливат с бирата, малко вода, разбита с горчицата, соевия сос, малко вода, добавят се бахара и две три щипки кимион.

Пече се на 200 градуса около два часа, като тавата се покрива с фолио и по време на печене се обръщат джоланите един път. Накрая се отстранява фолиото и се запича до кафяв загар и хрупкава коричка по желание, около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

;)
;)
Може да е много вкусно, но никак не изглежда добре. Може ли да си рекламирате яденето с такава снима??!
24.07.2014 21:50
3
1