Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с праз на фурна

Свински джолан с праз на фурна

Свински джолан с праз на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
145 мин.
Общо
265 мин.
Порции
4
"Трудно ще намерите по-вкусен свински джолан на фурна от този, затова не се опитвайте, ами направо си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • праз - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • сушени сливи - 1 шепа
  • домати - 1/2 ч.ч. смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бахар - 2 - 3 бр. зърна
  • дафионов лист - 2 бр.
  • подправки - микс за месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джолана и го оваляйте в микса от подправки. Оставете го така за няколко часа.

Запечатайте го от двете страни в малко олио и го сварете за 15 минути в тенджера под налягане, като сложите вода, колкото да го покрие.

В гювеча нарежете всички зеленчуци. Поставете джолана в средата. Сложете подправките. Налейте виното и 1/2 ч.ч. бульон, в който сварихте джолана.

Затворете и печете в студена фурна на 250 градуса за 25 минути.

Намалете фурната на 190 градуса и печете джолана в гювеч още два часа.

Свинските джолан с праз на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: