Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и нарязват на две по дължина. С помощта на лъжица внимателно се издълбава сърцевината, за да се получат лодки.
Кромидият лук и скилидките чесън се обелват и нарязват на ситно. Морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Доматите също се наситняват.
В тиган се налива олиото и се слага каймата. Пържи се, докато стане на трохи. Към нея постепенно се добавя лукът, чушката, морковът и накрая - наситнените белени домати от консерва и чесънът. Оставя се няколко минути да покъкри на котлона, посолява се с подправки на вкус и се отстранява от огъня.
Тиквичките се нареждат в леко намаслена тавичка. С помощта на лъжица се пълнят със сместа. Ако ви остане от сместа, я сипете отстрани на тиквичките.
Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200°C и се пече на средна решетка до готовност - около 20 - 25 минути.
Пълнените тиквички могат да се сервират както горещи, така и студени - според предпочитанията ви. И в двата случая са много вкусни!
Добър апетит!