Печена агнешка плешка, пълнена с гъби и ориз

13/05/2018
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 054
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • за натриване на плешката
  • сол - 1 с.л. (равна)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мас - 3 с.л.
  • вода - 2 - 3 в.ч. или бульон
  • За плънката
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 500 г пресни или от буркан
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зелен лук - 1 китка
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч. или бульон
  • джоджен
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В плешката се прави джоб между кожата и месото или ако е по-тънка, между месото и ребърцата, прорязваме с нож джоба, който ще пълним.

Натриваме първо солта и така изчакваме, докато приготвяме плънката.

Пресните гъби почистваме и измиваме.

Нарязваме лука и го задушаваме до омекване, добавяме гъбите, нарязани на филийки, и разбъркваме добре. Добавяме измития ориз и 2 ч.ч. гореща вода, черния пипер, червения пипер, джоджена, магданоза и копъра наситнени.

Ври, докато набъбне оризът и поеме водата (ако ви се стори суров, добавете малко вода).

Пълним плешката с тази плънка и я зашиваме. Натриваме и маста и червения пипер върху плешката и печем в по-дълбока тавичка, като наливаме 2-3-водни чаши бульон или вода.

Отгоре слагаме алуминиево фолио, за да не изгори пиперът още в началото.

Когато е почти готово, махаме фолиото, за да се зачерви.

Сосът трябва да остане само 1 чаша в тавата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар