Начин на приготвяне
В купа нарежете маслото на филийки, добавете брашното, разбитите жълтъци със захарта, настърганата на ренде лимонова кора и замесете меко тесто. Постелете форма за печене на торти с падащи стени с диаметър 20 см, с хартия за печене.
Върху набрашнен плот разточете тестото на кора и я поставете във формата да покрие дъното и с краищата ѝ изградете стени до средата на стените на формата. Поставете тавата в хладилник за 40 минути.
През това време нарежете ябълките на тънки филийки, като отстраните сърцевината им. Изпържете филийките в нагрятото масло до леко омекване, оставете да се охладят.
В съд нагрейте сметаната, без да кипне. Отделно разбийте жълтъците с захарта и ваниловата захар и налейте сметаната в тях, разбъркайте до гладка смес.
Включете фурната на 170 градуса и поставете формата с блата в нея и печете за 10-15 минути.
Извадете тавата от фурната и наредете ябълковите резени в кръг равномерно, залейте с Брюлето и поръсете с щипка канела. Върнете тавата във фурната и печете около 30 минути.
Сладкишът се сервира студен.