Начин на приготвяне
Бадемите се заливат с гореща вода, оставят се за 5 минути, отцеждат се, заливат се със студена вода и се обелват от люспите, като се стискат между пръстите.
Бадемите се разпределят на равен слой в тава, постлана с хартия за печене и се пекат 10 минути на 180 градуса. Охлаждат се и се смилат на прах. Добавя се нишестето.
Маслото се разбива с пудрата захар на крем. Добавя се едно яйце и два жълтъка. Всичко се разбърква добре, добавя се конякът и бадемите и се разбърква отново.
Бутер тестото се разточва леко и се слага в тава, постлана с хартия за печене, като се оформят стенички. Тестото се набожда с вилица и отгоре се излива бадемовият крем.
Кайсиите се разрязват, костилките се махат и плодовете се нареждат със срязаната част нагоре, като се притискат леко. Пече се 40 минути на 180 градуса.