Начин на приготвяне
Разтопете бучките захар в малко водичка, докато се получи светъл карамел. Разбийте карамела с 1/4 ч.ч. топла вода, оставете да кипне и снемете от котлона, като прецедите в чаша.
Разбийте жълтъците с 3/4 ч.ч. захар и след това добавете млякото. Бъркайте сместа върху котлона, докато се сгъсти, но без да кипва.
тази смес разбъркайте с карамелената и след това - с набъбналия във вода желатин, който е изстискан от нея.
След стопяването на желатина, объркайте крема с разбитата сметана /каймак/.
Готовата смес прехвърлете във форма и оставете да замръзне.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.