Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета с печени домати и лук

Свински шишчета с печени домати и лук

Super MamASuper MamA
Чирак
4930182
Свински шишчета с печени домати и лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"И като седнеш на раздумки с приятели, на раздумки и сочни свински шишчета с печени домати и лук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г (от бут)
  • зелен пипер - 1 - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - за поръска
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кълцаме месото на кубчета задно със зеления пипер и 1 глава лук, които се режат на едри парчета за шишчето.

Продуктите се нанизват на шиша, като се редува месо, зеленчук, месо, зеленчук.

Поставят се в тавата.

След това режем доматите на шайби и втората глава лук също. Ситно накълцваме магданоз.

Редим доматите, отгоре редим шайби лук и поръсваме с магданоз.

След като всички продукти са в тавата, поливаме с олио и поръсваме със сол, черен пипер.

Поставяме предварително загрята фурна на 180 градуса. Покриваме тавата с фолио, печем около 30 минути, след това без фолио още 10 мин.

Свинските шишчета с печени домати и лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: