Руло с банан

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Руло с банан
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Кой би посегнал към готовите рула в магазина, щом лесно може да приготви това невероятно бананово руло"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 2 чаени лъжици
  • лимонова - 1/2 чаена чаша настъргана или портокалова кора
  • банани - 2 бр.
  • За крема
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 чаени чаши
  • брашно - 30 г
  • захар - 50 г
  • ванилия - 3 бр.
  • кокосови стърготини - 20 г
  • масло - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта. След това постепенно се добавя и брашното. Добавят се също настърганата лимонова кора и бакпулверът.

Тавата се застила с хартия за печене, която е намазана с олио. Върху хартията се изсипва сместа за блата. Пече се на умерена фурна 150 градуса до готовност.

След като е готов блатът се слага на мокра кърпа и се завива на руло. Готовността се проверява с клечка за зъби. В тенджера се смесват всички изброени продукти за крема.

Тенджерата се слага на тих огън. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Блатът се развива леко.

Докато е топъл кремът се маже върху блата. След което се слагат и целите банани.

Блатът се навива на руло, като леко повдигаме кърпата, за да не се натроши.

Ако остане от крема може да намажете отгоре сладкото руло и да поръсите с кокосови стърготини или пръчици. Рулото с банан е много сполучливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: