Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта. След това постепенно се добавя и брашното. Добавят се също настърганата лимонова кора и бакпулверът.
Тавата се застила с хартия за печене, която е намазана с олио. Върху хартията се изсипва сместа за блата. Пече се на умерена фурна 150 градуса до готовност.
След като е готов блатът се слага на мокра кърпа и се завива на руло. Готовността се проверява с клечка за зъби. В тенджера се смесват всички изброени продукти за крема.
Тенджерата се слага на тих огън. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Блатът се развива леко.
Докато е топъл кремът се маже върху блата. След което се слагат и целите банани.
Блатът се навива на руло, като леко повдигаме кърпата, за да не се натроши.
Ако остане от крема може да намажете отгоре сладкото руло и да поръсите с кокосови стърготини или пръчици. Рулото с банан е много сполучливо.