Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на блата за банановото руло.
Разбийте на водна баня при много слаба температура яйцата със захарта и ваниловата захар, докато получите пухкав и гъст крем.
Дръпнете от водната баня и продължете разбиването за още 3-4 минути. Сместа трябва да стане много пухкава, светла и гъста.
Пресейте към нея брашното на части и разбъркайте с плавни движения отдолу нагоре, докато се усвои напълно.
Сипете пухкавото тесто в тавата от фурната, застлана с хартия за печене и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-11 минути.
През това време си подгответе една чиста кухненска кърпа. Опънете я върху плота и напръскайте с вода.
Готовия блат извадете и обърнете върху кърпата, отлепете внимателно хартията и завийте на руло. Оставете го да изстине и приберете заедно с кърпата в хладилник, докато приготвяте лесния крем.
Пуснете един банан и половина да се смелят в блендер заедно със сока от лимон, половината пудра захар и изварата.
Отделно разбийте студената сметана с останалата захар на гладък и пухкав крем.
Съединете двете смеси с плавно разбъркване, докато се получи един хомогенен бананов крем.
Извадете навития блат от хладилника и го развийте.
Намажете със сладкото от банани и после с по-голямата част от крема, разпределяйки го на равномерен пласт.
Завийте отново и оставете за час-два блата да поеме от крема и сладкото и да стане по-мек и сочен.
Преди сервиране, напълнете в шприц останалия крем и украсете с него невероятното сладко руло. Сложете за украса и тънки резенчета банан и поръска от шоколадов топинг.
За финални щрихи сложете листенца свежа мента и поднесете разкошното бананово руло с извара и сметана.
Да ви е сладко!