Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Разкошно бананово руло с извара и сметана

Разкошно бананово руло с извара и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Разкошно бананово руло с извара и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 12
30/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
36 мин.
Порции
10
"Незаменимо е това бананово руло - даваме ви рецептата, защото искаме да го опитате и вие"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр. XL
  • захар - 110 г
  • брашно - 120 г
  • ванилова захар - 8 г
  • За крема
  • сметана - 200 мл добре изстудена
  • извара - 100 г
  • пудра захар - 80 г
  • банани - 1 и 1/2 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • Още
  • сладко от банан - 7 - 8 с.л. с връх (може и сладко от праскови или кайсии)
  • банани - 1/2 бр. за украса
  • шоколадов топинг - за поръсване
  • мента - свежи листа за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на блата за банановото руло.

Разбийте на водна баня при много слаба температура яйцата със захарта и ваниловата захар, докато получите пухкав и гъст крем.

Дръпнете от водната баня и продължете разбиването за още 3-4 минути. Сместа трябва да стане много пухкава, светла и гъста.

Пресейте към нея брашното на части и разбъркайте с плавни движения отдолу нагоре, докато се усвои напълно.

Сипете пухкавото тесто в тавата от фурната, застлана с хартия за печене и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-11 минути.

През това време си подгответе една чиста кухненска кърпа. Опънете я върху плота и напръскайте с вода.

Готовия блат извадете и обърнете върху кърпата, отлепете внимателно хартията и завийте на руло. Оставете го да изстине и приберете заедно с кърпата в хладилник, докато приготвяте лесния крем.

Пуснете един банан и половина да се смелят в блендер заедно със сока от лимон, половината пудра захар и изварата.

Отделно разбийте студената сметана с останалата захар на гладък и пухкав крем.

Съединете двете смеси с плавно разбъркване, докато се получи един хомогенен бананов крем.

Извадете навития блат от хладилника и го развийте.

Намажете със сладкото от банани и после с по-голямата част от крема, разпределяйки го на равномерен пласт.

Завийте отново и оставете за час-два блата да поеме от крема и сладкото и да стане по-мек и сочен.

Преди сервиране, напълнете в шприц останалия крем и украсете с него невероятното сладко руло. Сложете за украса и тънки резенчета банан и поръска от шоколадов топинг.

За финални щрихи сложете листенца свежа мента и поднесете разкошното бананово руло с извара и сметана.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: