Свински котлети върху канапе от ориз със зеленчуци

Super MamASuper MamAНовак39
15/05/2018
"Перфектната пържола се нуждае от перфектното канапе "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински котлети - 4 бр.
  • ориз - 500 г
  • замразен зеленчуци - 1 пакет микс
  • олио - 4 - 5 с.л. за намазване и добавяне
  • мащерка - сушена
  • сол - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • куркума - 4 щипки
  • чубрица - 4 щипки ронена
  • червен пипер - 4 щипки
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари заедно с замразените зеленчуци до готовност. Към тях се прибавя куркума, сол, олио и черен пипер.

Загрява се олио в дълбок тиган за котлетите. Предваритено котлетите се начукват с чукче, за да бъдат по-крехки. Овкусяват се с мащерка, червен пипер, черен пипер, сол, ронена чубрица, оцет и лим. сок.

Поставят се в тиган с похлупак и на бавен огън се изпичат по 10-15 мин. от едната страна и също толкова от другата страна.

Сервира се по следния начин:

2-3 топки ориз, отгоре свински котлет - 1-2 бр. (по желание и степен на глад) + 2 с.л. сосче от тигана, където сме задушавали / изпичали котлетите.

За повече аромат може да добавите и свеж магданоз ситно нарязан.

Да ви е сладко! :))

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар