Начин на приготвяне
Измиваме си добре месото и го нарязваме на средни парчета. Поставяме тиган с мазнина на котлона, изчакваме да се загрее и добавяме месото.
След което се задуши, прибавяме почистения и нарязан лук и праз.
Оставяме така, докато омекне месото и зеленчуците, и след това прибавяме доматеното пюре, червения пипер, черния пипер и чесъна.
Заливаме с виното и гореща вода, посоляваме и оставяме ароматния винен кебап да ври на тих огън заедно с дафиновия лист.
Вземаме си друг съд, в който поставяме олиото.
Прибавяме ориза и настърганият морков, запържваме, след което наливаме 4 чаши вода от същата чаша, която сме ползвали за ориза
Готовата смес изсипваме в тава и поставяме във фурната да се пече до готовност.
При сервирането слагаме в чинията първо от ориза с морковите и отгоре от свинския кебап.
Поръсваме с черен пипер и поднасяме свинския винен кебап върху канапе от ориз.