Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Свински винен кебап върху канапе от ориз

Свински винен кебап върху канапе от ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Свински винен кебап върху канапе от ориз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
24/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Добре познато и много любимо - свински винен кебап върху ориз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 4 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави стар
  • праз - 1 стрък
  • за ориза
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре месото и го нарязваме на средни парчета. Поставяме тиган с мазнина на котлона, изчакваме да се загрее и добавяме месото.

След което се задуши, прибавяме почистения и нарязан лук и праз.

Оставяме така, докато омекне месото и зеленчуците, и след това прибавяме доматеното пюре, червения пипер, черния пипер и чесъна.

Заливаме с виното и гореща вода, посоляваме и оставяме ароматния винен кебап да ври на тих огън заедно с дафиновия лист.

Вземаме си друг съд, в който поставяме олиото.

Прибавяме ориза и настърганият морков, запържваме, след което наливаме 4 чаши вода от същата чаша, която сме ползвали за ориза

Готовата смес изсипваме в тава и поставяме във фурната да се пече до готовност.

При сервирането слагаме в чинията първо от ориза с морковите и отгоре от свинския кебап.

Поръсваме с черен пипер и поднасяме свинския винен кебап върху канапе от ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: