Начин на приготвяне
Овкусяваме свинските котлети с подправките.
Загряваме зехтина в подходяща тавичка. Отгоре редим котлетчетата и ги запържваме за по 3-4 до 5 мин от всяка страна. Заделяме ги настрана, без да ги изваждаме от тавичката.
Следва приготвянето на зеленчуците. Измиваме ги и ги почистваме, след което ги нарязваме на кубчета.
Загряваме зехтина в подходящ дълбок тиган и прехвърляме зеленчуците при него. Овкусяваме ги с подправките и запържваме за 5 мин.
Добавяме нарязаните на ситно мариновани сушени домати, намаляваме огъня и ги задушаваме под капак за около 15-на мин.
След това добавяме сметаната и разбъркваме добре. Прибавяме и водата, отново разбъркваме и снемаме от огъня.
Така приготвените зеленчуци разпределяме върху пържолите и пъхаме цялото ястие във фурната.
Печем на 200 градуса около 30 мин.
Свинските котлети със зеленчуци са готови.