Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети със зеленчуци

Свински котлети със зеленчуци

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Свински котлети със зеленчуци
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ето на това лакомниците казват перфектната 3 в 1 комбинация - свинско, зеленчуци и сметана"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • босилек
  • сол
  • черен пипер - за овкусяване
  • зехтин - 4 с.л. - за запържване
  • червени чушки - 1 бр.
  • жълти чушки - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • печурки - 5 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • сушени домати - 10 бр. мариновани
  • готварска сметана - 200 мл
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме свинските котлети с подправките.

Загряваме зехтина в подходяща тавичка. Отгоре редим котлетчетата и ги запържваме за по 3-4 до 5 мин от всяка страна. Заделяме ги настрана, без да ги изваждаме от тавичката.

Следва приготвянето на зеленчуците. Измиваме ги и ги почистваме, след което ги нарязваме на кубчета.

Загряваме зехтина в подходящ дълбок тиган и прехвърляме зеленчуците при него. Овкусяваме ги с подправките и запържваме за 5 мин.

Добавяме нарязаните на ситно мариновани сушени домати, намаляваме огъня и ги задушаваме под капак за около 15-на мин.

След това добавяме сметаната и разбъркваме добре. Прибавяме и водата, отново разбъркваме и снемаме от огъня.

Така приготвените зеленчуци разпределяме върху пържолите и пъхаме цялото ястие във фурната.

Печем на 200 градуса около 30 мин.

Свинските котлети със зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: