Начин на приготвяне
Бульонът се вари 5-6 минути, оттегля се и в него се редят и престояват рибите, които са предварително овкусени със сол и черен пипер. След 10 - 15 минути се вадят внимателно и се обезкостяват.
Патладжанът се реже на по дебели кръгчета, осолява се и се оставя да се отцеди горчивия сок. Поръсва се с малко олио и се пече на сух грил тиган по около 3-4 минути от всяка страна.
В същия тиган се пекат дебели филийки от тиквичката, поръсена с олио. Изпечените и охладени тиквички и патладжани се режат на жулиен.
Доматен сос:
Всички продукти за соса се пасират. Добре е сосът да се прецеди, за да стане фин. Обезкостената риба се поднася гарнирана със зеленчуците и полята със соса.