Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена пъстърва по градинарски

Задушена пъстърва по градинарски

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Задушена пъстърва по градинарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за бульона
  • вода - 1.5 л
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • лук - 1 глава
  • пъстърва 4 бр.
  • Гарнитура
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • Доматен сос
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 4 големи
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се вари 5-6 минути, оттегля се и в него се редят и престояват рибите, които са предварително овкусени със сол и черен пипер. След 10 - 15 минути се вадят внимателно и се обезкостяват.

Патладжанът се реже на по дебели кръгчета, осолява се и се оставя да се отцеди горчивия сок. Поръсва се с малко олио и се пече на сух грил тиган по около 3-4 минути от всяка страна.

В същия тиган се пекат дебели филийки от тиквичката, поръсена с олио. Изпечените и охладени тиквички и патладжани се режат на жулиен.

Доматен сос:

Всички продукти за соса се пасират. Добре е сосът да се прецеди, за да стане фин. Обезкостената риба се поднася гарнирана със зеленчуците и полята със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: