Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница Вени

Баница Вени

ЕлицаЕлица
Новак
11172
Баница Вени4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Баница, която се прави в две тави и се яде с много апетит"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • яйца - 4 до 6 яйца
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сода - 1 к.л. с връх (загася се с 1 - 2 капки оцет)
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л. с връх
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се прави плънка. Намазва се тава с олио и започвате да редите всички кори направени на хармоника.

След това със супена лъжица загребвате от сместа и посипвате между хармониките равномерно докато свърши сместа.

Баницата се пече на силна фурна - около 240 градуса. След като се изпече, се изважда и се обръща в друга тава по мярка, докато изстине.

И това е, приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лора
лора
изглежда наистина зле
08.09.2013 14:15
1
ха ха ха
ха ха ха
ако баницата ми изглежда така я хвърлям в кофата
07.09.2013 22:49
1