Начин на приготвяне
Набираме пресни зеленини от градината, които има изобилие през пролетния сезон - спанак, къдрави зелени салати, копър, магданоз и лобода. Измиваме ги хубаво и ги нарязваме на ситно.
Към тях добавяме изварата и разбъркваме, заедно с хималайската сол, черния пипер, чубрицата и босилека.
Взимаме една от корите за баница (фини), намазваме я с зехтин или шарлан (по избор) и залепяме върху нея втора кора. Поръсваме с плънка по малко на всички страни и навиваме на руло от към по тясната част.
Повтаряме същото с останалите кори и зелена плънка и в намазнена кръгла тава преплитаме готовите рула като плетене на кошница - едно отгоре, едно отдолу и уплътняване тавичката.
Заливката приготвяме, като разбъркваме с вилица едно домашно яйце с малко сода, оцет и сол.
Намазваме баницата отгоре с яйчената смес (да има и равномерно и по крайчетата).
Слагаме да се пече на 180-200 градуса за около 25 минути.
По желание може още 5 минути само отдолу, за да стане златна коричка, но не е задължително.
Лесна и невероятно вкусна зелена сплетена баница!
Впечатляваща и с вида си!
Чудно Вкусно!