Талиатели с карамелизиран лук, прошуто и сметана

15/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8414923169
"Защо ли всички италиански ястия ни звучат като любовна песен "
Приготвяне10 мин.
Готвене18 мин.
Общо28 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 203
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки жулиени и го поставете заедно с маслото, зехтина, захарта и щипка сол на умерен огън. Гответе, разбърквайки, докато се карамелизира хубаво и добие апетитен загар.

Сложете прошутото на ситни кубчета (може да заместите с друго сушено месо от бут).

Запържете за кратко и налейте сметаната. Ако желаете повече сос, може да сложите по- голямо количество от нея.

Намалете огъня и оставете сосчето да се сгъсти.

През това време сварете пастата според указанията на производителя.

Отцедете и сервирайте залята с ароматният сос и гарнирана с чери доматки и листа пресен босилек.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марин
Марин
23.06.2018 17:24
Талиателите станаха идеални. Много лесна и бърза рецепта
1
0
Йорданка Ковачева
Много се радвам, че сте приготвили и харесали рецептата! Благодаря!
0
0
Анонимен
Анонимен
15.05.2018 22:32
Горещо препоръчвам рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв