Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с карамелизиран лук, прошуто и сметана

Талиатели с карамелизиран лук, прошуто и сметана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Талиатели с карамелизиран лук, прошуто и сметана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"Защо ли всички италиански ястия ни звучат като любовна песен"

Необходими Продукти

  • талиатели - 220 г
  • сметана - 400 мл течна, готварска
  • лук - 1 глава
  • прошуто - 100 г
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 20 г.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 1 с.л. сушен
  • сол - 1 щипка + за варене на пастата
  • чери домати - за гарниране
  • босилек - листа пресен за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки жулиени и го поставете заедно с маслото, зехтина, захарта и щипка сол на умерен огън.

Гответе, разбърквайки, докато се карамелизира лукът хубаво и добие апетитен загар.

Сложете прошутото на ситни кубчета (може да заместите с друго сушено месо от бут).

Запържете за кратко и налейте сметаната.

Ако желаете повече сос, може да сложите по- голямо количество от нея.

Намалете огъня и оставете сосчето да се сгъсти.

През това време сварете пастата според указанията на производителя.

Отцедете и сервирайте талиателите, залети с ароматния сос и гарнирани с чери доматки и листа пресен босилек.

Добър апетит!

Талиателите с карамелизиран лук, прошуто и сметана са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марин
Марин
Талиателите станаха идеални. Много лесна и бърза рецепта
23.06.2018 17:24
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Горещо препоръчвам рецептата!
15.05.2018 22:32
2