Начин на приготвяне
Накисваме лещата от вечерта. Отцеждаме я и я поставяме в студена вода заедно с лука, моркова и корените за супа.
Сваряваме лещата в зеленчуковия бульон и оставяме на страна. Отделяме корените за супа и лука.
Прецеждаме бульона и отделяме 1 ч.ч. леща. Пасираме останалата част от нея със зеленчуковия бульон и моркова.
В друга тенджера сипваме мазнина, в която сотираме нарязаните на ситни кубчета червен лук и джинджифил и праз.
Усилваме огъня и добавяме тиквата, нарязана на кубчета и прецедената чаша леща.
Задушаваме 5 минути, след което прибавяме пасирания бульон, куркумата и сол на вкус.
Варим супата от леща още 15 минути на слаб огън.
Сервираме в дълбоки чинии, като можете да добавите кокосово мляко по желание.
Супата от леща по марокански с парченца тиква е готова.