Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща по марокански с парченца тиква

Супа от леща по марокански с парченца тиква

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Супа от леща по марокански с парченца тиква
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Леща, тиква и джинджифил - това ли е ароматната рецепта за леща, която търсихте от дълго време"

Необходими Продукти

  • леща - 400 г
  • кромид лук - 1/2 бр., червен
  • джинджифил - 2 - 3 см.
  • зеленчуков бульон - 1 л или вода
  • тиква - 200 г цигулка
  • праз - 1 стрък
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 к.л.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • корени за супа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата от вечерта. Отцеждаме я и я поставяме в студена вода заедно с лука, моркова и корените за супа.

Сваряваме лещата в зеленчуковия бульон и оставяме на страна. Отделяме корените за супа и лука.

Прецеждаме бульона и отделяме 1 ч.ч. леща. Пасираме останалата част от нея със зеленчуковия бульон и моркова.

В друга тенджера сипваме мазнина, в която сотираме нарязаните на ситни кубчета червен лук и джинджифил и праз.

Усилваме огъня и добавяме тиквата, нарязана на кубчета и прецедената чаша леща.

Задушаваме 5 минути, след което прибавяме пасирания бульон, куркумата и сол на вкус.

Варим супата от леща още 15 минути на слаб огън.

Сервираме в дълбоки чинии, като можете да добавите кокосово мляко по желание.

Супата от леща по марокански с парченца тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: