Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Бързи и вкусни гювечета

Бързи и вкусни гювечета

MichelleMichelle
Новак
12185
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Гювечета само за 30 минути. Запретвайте ръкави, тези гювечета са подходящи за всяко основно ястие и се приготвят страшно лесно"

Необходими Продукти

  • домати - 100 мл доматен сок или 4 бр. домати (консерва)
  • сирене - 200 г
  • гъби - 200 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • колбас - около 100 г по избор (салам, кремвирши или друг)
  • олио - няколко капки (ако предпочитате по - мазно, сложете повече)
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечетата капвате малко олио, след това слагате нарязаните домати или по малко в двете доматения сок.

След това прибавяте натрошеното сиренце и нарязани на кубчета кисели краставички, гъбки и колбас.

Захлюпвате с капачетата и слагате във фурната за около 30 минути на 200 градуса. 5 минути преди да стане готово, изваждате гювечетата и чуквате отгоре яйцето, след това връщате обратно във фурната (без капачетата) до изпичането на яйцето.

Готово :)

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези гювечета с наденица, гювечетата с кайма или класическото сирене по шопски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
516
49
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Класика нямам забележки освен броя на яйцата.
13.02.2016 22:35
Мариела Христова
Мариела Христова
Едно от любимите ми ястия, но винаги ги правя отгоре с по 1 яйце.
15.01.2016 12:06
4
1
1
Покажи всички подкоментари
росето
росето
за 1 порция: олио, домати, сирене, колбас (подправки и люта чушка-
по желание), маслинка или кисела краставичка, яйце и в микровълновата за 2-3 мин. Зависи колко си бърза става за 10-на мин.
15.06.2015 23:48
7
1
Юлиана Лазарова
Юлиана Лазарова
Изглежда стилно,надявам се,че е и удобно!
03.01.2014 15:38
3
1