Гювечета с кайма

Гювечета с кайма
Снимка: Анна Нейчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Може ли да се сетите за по-вкусна и бърза вечеря от тези гювечета с кайма"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 4 скилидки
  • гъби - 150 г
  • кайма - 250 г
  • картофи - 2 - 3 сварени
  • печени чушки - 1 - 2
  • домати
  • яйце
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате малко олио в тигана, запържвате лук, може да добавите скилидка-две чесън, гъби, че и сварени картофи, ако имате под ръка - общо взето рецептата е тип разчисти хладилник.

Като се позапържи лукът, добавяте кайма, като се запържи и тя, добавяте консервирани или пресни домати на парченца, доматено пюре, че и лютеница, ако нямате никакви домати. Подправки по желание - сол, червен пипер, босилек, пресен лук и т.н.

След няколко минути пресипвате в гювечета, чуквате по едно яйце и дозапичате във фурната. Получава се изненадващо добър вкус, особено с малко кашкавал отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: