Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Невероятно шоколадово суши

Невероятно шоколадово суши

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Невероятно шоколадово суши
Снимка: marcheva14
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Суши, но не какво да е, а шоколадово - ето това трябва непременно да се опита"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г за суши
  • кокосово мляко - 400 мл
  • вода - 250 мл
  • захар - 70 г
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • киви - 1 - 2 бр.
  • ягоди - 2 големи шепи
  • портокалов ликьор - 2 с.л. (Cointreau)
  • шоколад - 150 г висококачествен, за топене
  • глюкоза - 50 г
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива под студена вода. Поставя се в тенджера заедно с кокосовото мляко и водата.

Оставя се да заври на умерена температура, след което се намалява температурата на котлона и се оставя да къкри за 15 минути при периодично разбъркване.

Сваля се от огъня и се добавя захарта, ванилията и оцетът, разбърква се. Охлажда се напълно.

Плодовете се нарязват на пръчици и се заливат с ликьора. Оставят се да се мариноват.

Върху хартия за печене се разчертават 4 правоъгълника с размер 30х9 см и четири правоъгълника с размер 30х11 см.

Охладеният ориз се разстила върху по-малките правоъгълници около 0.5 см. В долната му част се прави улей, там се поставят нарязаните плодове.

С помощта на хартията се завива на стегнато руло и се оставя в хладилник.

Шоколадът се разтопява на водна баня с глюкозата. Охлажда се до стайна температура и се намазва върху по-големите правоъгълници на по-плътен слой. Изчаква се да се стегне на стайна температура и да бъде еластичен.

Върху него се поставят рулата от ориз и се завиват, така че целите да са обгърнати с шоколад. Завиват се в хартията и се оставят в хладилник, за да стегнат.

Шоколадовото суши се нарязва с топъл нож.

Поднася се с купичка портокалов ликьор за топене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lazarina T.
Lazarina T.
Задължително ще го пробвам през почивните дни!
16.05.2018 19:22
2