Начин на приготвяне
Сложете в блендера обеленото авокадо и сирената и пасирайте.
Сипете получената смес в пош или плик и приберете в хладилника.
Обелете морковите, нарежете ги на дълги ивици и ги сварете за 3-4 минути.
Залейте морковите със студена вода и ги отцедете.
Измийте ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния.
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.
Полейте ориза и разбъркайте.
Нарежете чушките и обелените краставици на дълги ивици.
Разделете ориза на 4 топки.
Разрежете корите нори на две, вземете 1/2 кора нори и я сложете върху фолио за свежо съхранение.
Разпределете ориза върху кората, оставяйки около 1 см, и обърнете листа, така че оризът да е отдолу.
В най-близкия край сложете крема, след това морковите, чушките и краставиците и навийте на руло.
Поръсете със сусама и пак завийте сушито, така че сусамът да полепне.
Нарежете рулото на 8 парченца.
Вегетарианското суши е много вкусно.
Коментари
Вътре може да добавя и бакла...