Начин на приготвяне
Пъстървата се обезкостява, като откъм гърба се реже от двете страни на гръбнака и той се отстранява, така че да се запази опашката и главата на рибата.
Овкусява се със сол и черен пипер и 1 с.л. бяло вино. Овалва се в брашно и се изпържва леко в сгорещеното олио, така че да може после да се напълни.
В тиган сгорещяваме зехтина и се сотират гъбите, лукът, киселата краставичка на дребни кубчета. Накрая се добавят и белените скариди.
Овкусяват се с вегета, поръсва се с настъргания кашкавал и 1 с.л. бяло вино и се оставя да се изпари виното. Накрая се добавя копър и чесън.
Пълни се рибата, плънката се покрива с тънка филийка кашкавал, а в средата върху кашкавала - резени домат. Запича се на грил тиган или фурна.