Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва по Норвежки

Пъстърва по Норвежки

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Пъстърва по Норвежки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 2 с.л.
  • брашно - за паниране
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • печурки - 100 г
  • кисели краставички - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 5 - 6 клонки
  • зехтин - 2 с.л.
  • вегета - 1 щипка
  • скариди - 100 г белени
  • кашкавал - 20 г
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се обезкостява, като откъм гърба се реже от двете страни на гръбнака и той се отстранява, така че да се запази опашката и главата на рибата.

Овкусява се със сол и черен пипер и 1 с.л. бяло вино. Овалва се в брашно и се изпържва леко в сгорещеното олио, така че да може после да се напълни.

В тиган сгорещяваме зехтина и се сотират гъбите, лукът, киселата краставичка на дребни кубчета. Накрая се добавят и белените скариди.

Овкусяват се с вегета, поръсва се с настъргания кашкавал и 1 с.л. бяло вино и се оставя да се изпари виното. Накрая се добавя копър и чесън.

Пълни се рибата, плънката се покрива с тънка филийка кашкавал, а в средата върху кашкавала - резени домат. Запича се на грил тиган или фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: