Начин на приготвяне
Обелените картофи се режат на тънки кръгчета и се пържат до златисто в сгорещена мазнина. Вадят се и се отцеждат върху салфетка.
Нарязаният на ситно лук се пържи до зачервяване в малка част от мазнината /колкото да покрие дъното на тигана/, вади се и се отцежда. Листата от цвеклото се почистват от стъблата и се режат на тънки ленти.
В купа се разбиват яйцата, посоляват се на вкус, добавя се счуканите скилидки чесън, добавят се нарязаното цвекло и отцедените картофи и лук.
Разбърква се добре и се задушава на умерен огън с сгорещена мазнина под капак.
Обръща се с помощта на чиния и се пече във умерена фурна още 10 минути. Готовото ястие се реже на правоъгълници. По желание може да се гарнира със салата или майонеза.