Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с листа от бяло цвекло

Картофи с листа от бяло цвекло

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401654
Картофи с листа от бяло цвекло1 / 2
17/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • лук - 1 глава
  • листа от бяло цвекло - 15 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • мазнина - за фритюрно пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се режат на тънки кръгчета и се пържат до златисто в сгорещена мазнина. Вадят се и се отцеждат върху салфетка.

Нарязаният на ситно лук се пържи до зачервяване в малка част от мазнината /колкото да покрие дъното на тигана/, вади се и се отцежда. Листата от цвеклото се почистват от стъблата и се режат на тънки ленти.

В купа се разбиват яйцата, посоляват се на вкус, добавя се счуканите скилидки чесън, добавят се нарязаното цвекло и отцедените картофи и лук.

Разбърква се добре и се задушава на умерен огън с сгорещена мазнина под капак.

Обръща се с помощта на чиния и се пече във умерена фурна още 10 минути. Готовото ястие се реже на правоъгълници. По желание може да се гарнира със салата или майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: