Начин на приготвяне
Измиваме добре цвеклото и картофите. Белим и отново измиваме.
Така, както са цели, завиваме с лист алуминиево фолио за печене. Слагаме в силно загрята фурна и изпичаме до готовност за приблизително 35-45 минути, зависи от мощността на печката.
Изпечените цвекло и картофи изваждаме внимателно от фолиото, да не се изгорим от образувалата се вътре пара. Оставяме да се охладят.
В купа намачкваме картофите с вилица, а цвеклото настъргваме на ренде.
Към тях прибавяме нарязан ситно зелен лук, къри, сол, нарязан магданоз и филийката хляб, напоена във вода и отцедена добре, или може да сложим галета 2-3 с.л. - както предпочитаме.
Прибавяме и яйце и замесваме добре. От сместа с влажни ръце оформяме крокети и овалваме в царевично брашно, после - в разбито яйце, и отново в царевично брашно.
Слагаме в тавичка, намазана с олио, и всяка крокета също намазваме с четка с олио. Печем в нагрята на 180-200 градуса фурна до златисто.
Отвън стават хрупкави, а отвътре са мекички.
Поднасяме крокетите от червено цвекло и картофи със салата по вкус.